Charles Leclerc: "Communicatie was goed"

21008-turkish-gp-2021-thursday

Het leek erop alsof Charles Leclerc de Grand Prix van Turkije zonder een pitstop de race zou uitrijden. Toch maakte hij samen met het team een late beslissing om naar binnen te komen voor nieuwe intermediates. Het leverde de Monegask slechts een vierde plek op.

De Ferrari-bolide van Leclerc kwam goed voor de dag op het circuit van Istanbul Park. Wegens een gridstraf voor Lewis Hamilton mocht hij als derde de race van start gaan. De Monegask kon zijn racesnelheid goed volhouden en uiteindelijk heeft hij nog een tijdje aan kop gelegen. "Toen de anderen naar binnen gingen voor nieuwe banden, was ik alsnog sneller. Maar nadat ze geen last meer hadden van graining konden ze de snelheid weer oppakken", vertelde Leclerc tegenover Ziggo Sport. "Het was frustrerend om mijn derde positie te verliezen."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

'Het leek de juiste keuze'

In eerste instantie wilde Leclerc proberen om de race uit te rijden zonder zijn banden te wisselen. Zolang een race op regenbanden wordt gestart vervalt het bandenreglement namelijk en is het een mogelijkheid om ervoor te kiezen om geen pitstop te maken. Toch besloot het team om de Monegask naar binnen te halen. "Op dat moment leek het de juiste keuze, maar uiteindelijk loonde het niet", veronderstelde Leclerc.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

'De communicatie was goed'

Leclerc was erg tevreden over de communicatie met het team tijdens de race. "De communicatie was goed en daar zijn we naar op zoek in deze omstandigheden." Desondanks betwijfelde hij of het de juiste beslissing was om naar binnen te gaan voor nieuwe banden. "Soms maak je de juiste beslissingen, maar soms kan het ook de foute beslissing zijn. Het was wel een goede grand prix voor het team." Met het behaalde resultaat loopt het team van Ferrari in op McLaren wat betreft de punten in het constructeurskampioenschap. Het verschil qua punten is momenteel nog maar 7,5.

Lees ook: Sergio Pérez: "Voelt goed om weer op het podium te staan"

Lees ook: Bottas pakt eerste overwinning van 2021: "Voelt welverdiend"

Lees ook: Verstappen pakt leiding in kampioenschap terug

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden