Charles Leclerc: Erg blij met mijn ronde

Charles Leclerc kwalificatie Monza 2022

Charles Leclerc pakt pole position tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. In Monza was hij voor de ogen van de tifosi zijn concurrentie te snel af. “In Q3 moest alles samen komen en dat lukte me, ik ben erg blij met mijn ronde”, vertelt Leclerc direct na de sessie tegenover Formula 1.

Voor Charles Leclerc is het zijn achtste pole position van het huidige seizoen. Naar eigen zeggen heeft Leclerc een goed weekend tot nu toe en is het gevoel in de auto ook erg goed. “Hopelijk kunnen we morgen hier hetzelfde doen als in 2019”, zegt de Ferrari-coureur. Hij doelt hiermee op de overwinning die hij destijds behaalde in Monza.

 

Meer risico genomen

Wanneer Leclerc wordt gevraagd hoe het kan dat hij in de laatste run zoveel sneller was in de eerste sector verklaart hij: “Ik nam veel meer risico. Het was de laatste ronde en ik moest tijd zien te winnen. En het werkte!” Als afsluiter spreekt de Monegask de tifosi toe in het Italiaans, waarna luid gejuich te horen is.

Overwinning mogelijk?

Of Leclerc tijdens de thuisrace van Ferrari ook voor de overwinning kan gaan zal op zondag moeten blijken. Grootste concurrent Max Verstappen kwalificeerde zich vlak achter Leclerc, maar zal door een gridstraf verder naar achteren moeten starten.

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position voor thuispubliek, Verstappen P2

Lees ook: Max Verstappen: Afstelling goed voor morgen

Lees ook: Premium: nóg meer unieke verhalen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden