Charles Leclerc: “Geen flauw idee wat er mis was"

Charles-Leclerc-2021-qatar

Charles Leclerc kende een dramatische kwalificatie in Qatar. De Monegask werd slechts dertiende en is op zoek naar antwoorden op de vraag wat er verkeerd ging tijdens zijn sessie. 

Voor Leclerc zat de kwalificatie er al vroegtijdig op. De 24-jarige moest genoegen nemen met de dertiende stek. Teamgenoot Carlos Sainz lukte het zelfs om op de mediumband door te gaan naar Q3.

Update: Inmiddels is er meer bekend wat betreft de tegenvallende kwalificatie van de Monegask. Na afloop van de kwalificatie is de auto onderzocht en is er een scheur in het chassis ontdekt. Het team van Ferrari vermoedt dat dit het gevolg is van het rijden over de kerbs in Q1. Zolang het team in staat is om aanpassingen te doen binnen de toegestane tijd, mag Leclerc de race gewoon vanaf de dertiende positie starten.

“Ja, tijdens mijn eerste run in Q1 werd mijn tijd afgepakt vanwege een track limit, maar dat heeft geen invloed op mijn ritme”, vertelt Leclerc bij Ziggo Sport. “Ik had gewoon totaal geen snelheid tijdens de kwalificatie. Q2 was erg verrassend, want ik was een seconde off the pace. Op de rode band tijdens mijn tweede run zaten we wat dichterbij, maar over het algemeen hadden we te weinig snelheid."

'Kijken of er wat mis is met de auto'

"Normaal gesproken heb ik altijd een goed beeld van de auto en weet ik wat er mis is gegaan, maar nu heb ik geen flauw idee. We gaan kijken of er wat mis is met de auto en hopelijk gaat het tijdens de race dan beter.”

Charles Leclerc / Scuderia Ferrari / Qatar 2021
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Lees ook: Lewis Hamilton pakt pole position in Qatar

Lees ook: Lewis Hamilton: “De laatste ronde was geweldig"

Lees ook: Max Verstappen: “Gat naar Lewis was te groot"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen