Charles Leclerc: "Het weer verandert elke 15 minuten"

210006-belgian-gp-thursday-gallery

Voor Charles Leclerc was het niet zijn beste kwalificatie tot nu toe. Het lukte de Ferrari-coureur nét niet om door te gaan naar Q3, waardoor hij de Grand Prix van België als elfde van start zal gaan. Door de voorspelde weersomstandigheden liggen er nog genoeg kansen voor de Monegask om te vechten voor punten. 

In eerste instantie was Leclerc niet blij toen hij in Q2 vroeg naar buiten werd gestuurd door het team op de intermediates. Later begreep hij wel waarom hiervoor gekozen was. "Er was regen te zien op de radar aan het einde van Q2. Dat is de reden waarom we zo vroeg naar buiten gingen", meldde Leclerc in een interview met Ziggo Sport. Het was dus van belang om zo snel mogelijk een tijd neer te zetten, uit voorzorg voor de regen die eventueel nog kon vallen.

210027-scuderia-ferrari-belgian-gp-2021-friday-700x467
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

'Morgen zijn er nog kansen'

Volgens Leclerc zijn er nog genoeg kansen aangezien hij maar één plek verwijderd is van de punten. Ferrari en McLaren hebben allebei evenveel punten waardoor het essentieel is om zoveel mogelijk punten te scoren. Het zal een behoorlijke strijd gaan worden door de onvoorspelbare weersomstandigheden op het circuit van Spa-Francorchamps. "Het hele weekend is het al tricky vanwege het weer, regen en geen regen. Het verandert elke 15 minuten." De weersvoorspellingen voor de race zijn vergelijkbaar met de kwalificatie, wat betekent dat het een flinke uitdaging gaat worden. Er staat ons in ieder geval een spannende race te wachten.

Lees ook: Lando Norris naar ziekenhuis voor röntgenfoto elleboog

Lees ook: Max Verstappen: "Moeilijk auto op de baan te houden"

Lees ook: Verstappen pakt pole, Russell verrassend op P2

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen