Charles Leclerc: "Ik had geen ruimte"

210024-scuderia-ferrari-saudi-arabian-grand-prix-friday

Charles Leclerc was tijdens de Grand Prix van Saoedie-Arabië de beste van de Ferrari's aangezien hij als zevende over de finish kwam, vóór zijn teamgenoot Carlos Sainz. De Monegask kende een ongelukkige race doordat er een botsing ontstond tussen hem en Sergio Pérez. 

Volgens Leclerc was de situatie met Sergio Pérez overduidelijk. "Ik ging zoveel mogelijk naar de linkerkant, maar ik had geen ruimte. We hebben gewoon pech gehad." In eerste instantie vermoedde de Monegask dat de safety car goed uit zou pakken voor de strategie die ze bedacht hadden, maar na de rode vlag verloor hij drie posities. "Ik probeerde een goede start te hebben zonder te veel risico te nemen, maar toen gebeurde het incident met Pérez. Hierdoor kreeg ik een flat-spot", vertelde Leclerc tegenover Ziggo Sport.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

'Racepace aan het einde was niet genoeg'

Vervolgens had Leclerc na de tweede herstart moeite met de harde banden aan het werk te krijgen. "Ik probeerde uit de problemen te blijven en uiteindelijk kwam de racepace wel terug tegen het einde van de race, maar dat was niet genoeg." De Monegask was tevreden over de racepace aan het einde van de race, maar meerdere factoren verhinderden het team om een beter resultaat te behalen. Na de harde klapper tijdens de vrije training op vrijdag heeft Leclerc zich in ieder geval weer goed weten te herpakken.

Lees ook: Verstappen krijgt tien seconden tijdstraf na afloop race

Lees ook: Max Verstappen: "Ze verdienen niet één woord uit mijn mond"

Lees ook: Valtteri Bottas over P3: "Mentale en fysieke uitdaging"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen