Charles Leclerc: "Ik heb 200 procent gegeven"

210052-scuderia-ferrari-british-gp-thursday

Door de crash van Lewis Hamilton en Max Verstappen, wist Charles Leclerc de leiding over te nemen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Ondanks enkele motorproblemen hield de Monegask het goed vol. Toch was Lewis Hamilton in een van de laatste rondes té snel en moest hij genoegen nemen met een tweede plek. 

"We hadden verwacht dat we competitief zouden zijn, maar niet dat we om de winst zouden strijden", vertelt Charles Leclerc. Dankzij de crash van Lewis Hamilton en Max Verstappen, kon Leclerc gebruikmaken van de situatie en lag hij aan de leiding. "Vooral op de mediums waren we enorm sterk." Door de 10 seconden straf voor Hamilton, lag hij nog steeds aan kop na de pitstop. Toch werd het een stressvolle situatie door de motorproblemen bij Leclerc en Lewis Hamilton kwam langzaamaan dichterbij naar mate de race vorderde. "Ik heb 200 procent gegeven, maar het was niet genoeg." Uiteindelijk kwam de Monegask racepace tekort in de laatste twee rondes waardoor Lewis Hamilton hem kon inhalen en hij de overwinning aan zich voorbij moest laten gaan.

210068-scuderia-ferrari-british-gp-friday-700x467
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

'Trots op het team'

Het team werkt ontzettend hard en daar is Leclerc trots op. "Het is goed om dit soort races te hebben, dat motiveert het team. Het toont aan dat het goed is waar we aan werken." De Monegask denkt dat het nog een behoorlijke klim zal zijn naar de top, maar het team is wel goed op weg.

Lees ook: Lewis Hamilton wint GP Groot-Brittannië na crash met Verstappen

Lees ook: Unieke F1-beelden van Olav Mol via Instagram Grand Prix Radio

Lees ook: Zhou wint Feature Race Formule 2, Verschoor vierde

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen