Charles Leclerc: “Moeten blijven werken aan betere resultaten”

210008-portuguese-gp-thursday

Charles Leclerc is blij met zijn race op Portimão, maar zegt wel dat Ferrari moet blijven werken aan de auto. De Monegask zegt dat de race zijn beste sessie op de baan was, maar dat het team moeite had met de mediums. Een puntje van kritiek van de Monegask, die de race als zesde eindigde.

"Ik snap niet waarom beide auto's zoveel moeite hadden met de medium-banden." Dat zegt Leclerc na de race tegen Formula 1. Door die problemen gingen de Ferrari-bolides achterlopen, maar Leclerc geeft wel aan competitief te zijn op de harde banden. De race zelf verliep vlekkeloos voor de Monegask die alweer een plaats in de top zes bemachtigde.

210060-portuguese-gp-2021-race-700x467
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Dat de Ferrari-auto's moeite hadden tijdens de race was te merken aan zijn teamgenoot Carlos Sainz. Hij startte de race als vijfde, maar zakte uiteindelijk terug buiten de punten, naar de elfde plaats. Leclerc geeft aan dat Ferrari goed moet uitzoeken hoe dat kon gebeuren.

"We moeten proberen mee te komen met McLaren"

Hoewel hij blij is met de snelle rondes die hij tijdens de race kon neerzetten, zegt hij geen genoegen te nemen met de zesde plaats. Zeker in vergelijking met McLaren. Hij stelt dat Ferrari het een en ander moet gaan inlopen op haar concurrent. "Lando Norris doet het op het moment heel goed. Hij maakt geen fouten en dat loont. Wij moeten nu proberen hetzelfde te doen."

Lees ook: GP van Portugal: Lewis Hamilton wint op Portimao

Lees ook: Verstappen verbaasd over schrappen snelste ronde

Lees ook: Olav Mol: “Tactisch steekspel tussen Mercedes en Red Bull”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden