190033_aut

Ferrari-coureur Charles Leclerc heeft wederom een pole position te pakken op een stratencircuit. Na zijn pole in Monaco heeft hij op verrassende wijze ook de eerste startplek bemachtigd in Azerbeidzjan in een kwalificatie die vol zat met rode vlaggen.

Het leek wel een herhaling van de kwalificatie van Monaco: Charles Leclerc staat op pole position en terwijl andere favorieten zoals Hamilton en Verstappen nog bezig waren met hun laatste snelle run zorgde de rode vlag ervoor dat zij deze niet meer konden afmaken of hervatten. Het enige verschil was dat Leclerc dit keer niet zelf voor de rode vlag zorgde, maar zijn teamgenoot Carlos Sainz zijn bolide vakkundig van het asfalt deed glijden.

"Ik had niet verwacht dat we zo competitief zouden zijn tijdens de kwalificatie. De rode vlag heeft ons geholpen, maar het voelt wel echt goed. Een pole is een pole", zegt de Monegask na afloop van de kwalificatie. "Er waren zeker wel een aantal bochten waar ik een fout maakte, maar ik had een slipstream in de laatste sector. Dat hielp een beetje", aldus Leclerc.

Het is de tweede keer dit seizoen dat Leclerc een pole postion pakt. De Ferrari-coureur wist dit alleen nog niet om te zetten in een overwinning. Hij staat op dit moment zesde in het WK-klassement en speelt eigenlijk geen rol voor het kampioenschap dat wordt gedomineerd door Verstappen en Hamilton.


Lees ook: Leclerc op pole na rommelige kwalificatie in Bakoe

Lees ook: Horner: “Als ik Toto Wolff was zou ik mijn mond maar houden”

Lees ook: Shwartzman wint eerste Formule 2-race in Azerbeidzjan

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden