Charles Leclerc: "Niet verwacht dat Williams zo snel zou zijn"

A1L_6472

Charles Leclerc start de Grand Prix van Oostenrijk vanaf de twaalfde plek. Zijn teamgenoot Carlos Sainz start de race vlak voor hem op P11. Ferrari moet zondag proberen te profiteren van hun vrije bandenkeuze, in de hoop dat het Italiaanse team hier voordeel van zal ondervinden.

De Monegask denkt dat de temperatuur voor de auto en de banden erg van invloed is dit weekend. "Ik weet niet of we vandaag wat meer moeite hadden. Eerlijk gezegd hadden we ook niet verwacht dat Williams zo snel zou zijn. Het is erg indrukwekkend dat wij ook met medium banden niet verder konden naar Q3", zo zegt hij tegenover Ziggo Sport.

Charles Leclerc / Ferrari / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Hij voegt eraan toe dat het team morgen moet proberen te profiteren van het feit dat het met een vrije bandenkeuze kan starten. "Hopelijk kunnen we iets anders doen dan de anderen. Het zal niet gemakkelijk zijn, want ik denk dat Lando Norris en sommige andere auto's op de medium band beginnen. Het zal dus moeilijk zijn om het veel beter te doen dan zij, maar we zullen onze best doen", zo sloot de Ferrari-coureur af.

Lees ook: Daniel Ricciardo: “Proberen naar voren te komen in de race”

Lees ook: Lewis Hamilton: “Regen zou fantastisch zijn”

Lees ook: Vettel ontvangt drie plaatsen gridstraf na hinderen Alonso

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen