190018_sin

Charles Leclerc heeft in een spannende kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore poleposition gepakt. Max Verstappen moest genoegen nemen met de vierde plaats.

Q1

Leclerc opende het eerste deel van de kwalificatie met de snelste tijd. De Monegask noteerde een 1:38.014 en was drie tienden van een seconde sneller dan teamgenoot Vettel. Verstappen begon de kwalificatie met een derde tijd. Hij gaf een halve seconde toe op de snelste tijd. Achter de Nederlander stonden Bottas en Hamilton op P4 en P5. Beide coureurs reden deze tijd op de medium band, terwijl de rest van het veld onderweg was op softs.

In de slotfase van Q1 gingen Hamilton en Bottas nog even op de zachtste band naar buiten. Bottas pakte P1 en ging naar een 1:37.317. Hamilton sprong naar de tweede plaats. Ferrari en Red Bull Racing bleven binnen waardoor Verstappen Q1 eindigde op de vijfde plaats.

Daniil Kvyat, Lance Stroll, Romain Grosjean, George Russell en Robert Kubica waren in Q1 niet snel genoeg om zich te kwalificeren voor het tweede deel van de kwalificatie.

Q2

In Q2 zat de kop in de eerste run dicht bij elkaar. Leclerc was met een 1:36.930 de snelste. Hamilton volgde op slechts 0.131 seconde en Verstappen op 0.159 seconde. Bottas zette zijn Mercedes op de vierde plaats en kwam ook maar 0.212 seconde te kort. Vettel klokte de vijfde tijd en was 0.375 seconde langzamer.

Aan het eind van Q2 gingen alle teams voor een tweede run naar buiten. Leclerc ging weer wat sneller en zette een 1.36.650 neer. Vettel sprong naar de tweede plaats op 0.070 seconde. Hamilton pakte de derde tijd en Verstappen zette zijn Red Bull op P4. Hij gaf wel bijna een halve seconde toe op de snelste tijd.

Antonio Giovinazzi, Pierre Gasly, Sergio Perez, Kimi Raikkonen en Kevin Magnussen waren de afvallers in het tweede deel van de kwalificatie.

Q3

Ferrari opende het laatste deel van de kwalificatie heel sterk. Vettel zette een 1.36.437 op de klokken. Achter de Duitser sloten Leclerc (P2) en Verstappen (P3) op drie tienden van een seconde aan. Hamilton en Bottas kwamen er in de eerste run niet aan te pas. Beiden waren een seconde langzamer dan Vettel.

In de laatste run pakte Leclerc de polepostion (1:36.217). Achter de Ferrari-coureur herpakte Hamilton zich en sprong naar de tweede plaats. Hij duwde Verstappen naar de vierde plaats. De Nederlander moest een halve seconde toegeven op de tijd van Leclerc. Vettel brak zijn laatste run af en moest genoegen nemen met de derde plaats.

Uitslag kwalificatie:

kwalisingapore-700x394
(c) Formula1.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen