Charles Leclerc reed 2022 Ferrari-auto in simulator

210005-scuderia-ferrari-austria-gp-thursday

Charles Leclerc heeft in een vroege versie van de nieuwe Ferrari-auto gereden op de simulator in Maranello. Hij zegt dat de nieuwe auto al heel anders aanvoelt. Voor 2022 worden nieuwe reglementen doorgevoerd in de Formule 1. 

De twee grootste veranderingen aan de auto zijn de grotere banden en de focus op de vloeren om meer neerwaartse druk te creëren. Leclerc benadrukt wel dat het slechts een heel vroege versie van de auto is die hij heeft getest op de simulator. "Het voelt heel anders en ik denk dat het voor iedereen een vraagteken is of we ons goed ontwikkelen of niet. Het is een heel ander project en het is nog heel, heel vroeg, dus niemand weet waar we staan ​​vergeleken met de anderen. Maar we werken eraan."

Charles Leclerc / Carlos Sainz / Ferrari / Stiermarken / Oostenrijk / 2021
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Samenwerken met Sainz

Zowel Leclerc als zijn teamgenoot Carlos Sainz hebben al een paar rondjes gemaakt in de 'virtuele' 2022 Ferrari-auto. Hun hulp is nodig voor de nodige opmerkingen naar het team over hoe de twee coureurs zich voelen in de auto. "Wij hebben op de simulator een behoorlijk grote inbreng. Ook met de feedback van dit jaar proberen we het team in de goede richting te helpen zodat zij weten wat ze moeten veranderen zodat we snel gaan." De Monegask legt uit dat hij zo nauw mogelijk met Sainz samenwerkt om de zwaktepunten van de huidige auto uit te leggen aan het team, zodat zij ze weer kunnen verwerken in de auto van volgend jaar.

"We moeten erachter zien te komen wat we goed en wat we slecht doen"

Het team reed in Frankrijk een slechte race, maar konden in de Grand Prix van Stiermarken dubbele punten halen. Volgens Leclerc heeft het team veel werk verricht tussen Paul Ricard en Oostenrijk. Het resultaat in de afgelopen grand prix kwam wel als een verrassing voor Ferrari en volgens hem is het nu belangrijk dat ze erachter komen wat ze goed hebben gedaan. "Voordat we dit soort prestaties in elke race kunnen neerzetten moeten we begrijpen hoe we dat zondag hebben gedaan. We hebben een aantal dingen waarvan we denken dat ze hebben meegeholpen, maar we begrijpen nog niet het hele plaatje." Leclerc hoopt in ieder geval dat ze weer hetzelfde resultaat kunnen behalen in de Grand Prix van Oostenrijk.

Lees ook: Charles Leclerc bekroond tot driver of the day GP Stiermarken

Lees ook: Technische topman Alessi ruilt Red Bull in voor Aston Martin

Lees ook: Bleekemolen: “Alleen met regen heeft Hamilton kans op winst”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden