Charles Leclerc: Tevreden met mijn ronde

alonso sprint imola

Charles Leclerc is blij met de ronde die hij heeft gereden in de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Monegask kwam 25 duizendsten tekort voor de pole position. Vanaf de tweede plaats hoopt de Ferrari-coureur op een goede start.

Charles Leclerc pakte vorige week nog de pole maar deze week moet hij genoegen nemen met een tweede plaats. Het zat wel weer erg dicht bij elkaar. De eerste vier zaten binnen drie tienden van elkaar. In de eerste drie vrije trainingen was de Monegask met startnummer zestien nog de snelste maar wanneer het erom ging moest hij zijn meerdere erkennen in Sergio Pérez. Dat de Mexicaan voor hem staat had de Ferrari-coureur ook niet helemaal verwacht.

Wachten op juiste moment

“Ik had niet verwacht dat Checo (bijnaam van Sergio Pérez red.) met deze rondetijd zou komen.” Dat liet Charles Leclerc weten tegenover F1.com. “Ik ben best tevreden met mij ronde. De hele kwalificatie is het een kwestie van op de baan blijven. In de tweede ronde van Q3 ben ik er echt vol voor gegaan.” Toch voelde Leclerc dat er nog wel meer in had gezeten. “Gelukkig is er morgen weer een dag, we hopen op een goede start.”

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden