Charles Leclerc: "Tevreden met ontwikkelingen dit seizoen"

210039-usa-gp-saturday

Ondanks dat het een redelijk saaie race was voor Charles Leclerc, heeft hij goede zaken gedaan tijdens de Grand Prix van Amerika. Door als vierde over de finish te komen, staat de Monegask momenteel op een zesde positie in het coureurskampioenschap met 128 punten. 

"Het was een geweldige race, maar voor mij een beetje saai. Ik denk niet dat je mij veel gezien hebt op TV", stelde Leclerc tegenover Ziggo Sport. "Ik had niet veel meer kunnen doen." Zo is Leclerc dan ook ontzettend tevreden met het behaalde resultaat. Niet alleen het resultaat zorgde voor een glimlach op zijn gezicht, maar ook de samenwerking met het team en het gevoel in de auto. "Dit jaar richten we ons vooral op 2022, maar met de updates die we meegenomen hebben, maken we wel grote sprongen." Om die reden kijkt de Monegask uit naar de toekomst. "Ik ben erg blij met de ontwikkelingen dit seizoen."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

'Op papier geen positieve race'

Volgens Leclerc had Ferrari eigenlijk niet in het voordeel moeten zijn tijdens de Grand Prix van Amerika. Op papier zag het er namelijk niet uit als een positieve race, maar toch veranderde het in een resultaat waar het team tevreden mee kan zijn. "Het was een positieve race. De volgende race ziet er wél positief uit op papier, dus hopelijk kunnen we dan strijden om een nog betere plek."

Lees ook: Max Verstappen: "Laatste ronden waren leuk"

Lees ook: Pérez had het zwaar: "Drinksysteem werkte na ronde één al niet meer"

Lees ook: Lewis Hamilton: "Heb alles gegeven"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen