Charles Leclerc: “Verloor alles in laatste sector"

Charles-Leclerc-ferrari-abu-dhabi

Charles Leclerc is niet tevreden met zijn zevende startplaats voor de Grand Prix van Abu Dhabi. De coureur van Ferrari vergooide zijn rondetijd in de derde sector en het leverde hem daardoor niet meer op dan P7. 

Het was opvallend dat beide Ferrari’s tijdens Q1 op de mediumband naar buiten gingen. Uiteindelijk reden ze de tweede run op soft en gingen makkelijk door naar het tweede gedeelte.

“Mediumband hebben we zondag niet nodig"

“Ik denk dat er niet veel verschil zit tussen de soft en de medium voor de race”, legt Leclerc uit bij Ziggo Sport. "Dus we wilden eigenlijk meteen van de mediums af om onze kwalificatie te optimaliseren. Dat pakte goed uit want we hebben de medium zondag niet nodig." 

De Monegask baalt dat hij geen betere tijd kon neerzetten. De eerste twee sectoren gingen prima voor hem, maar Leclerc verloor enorm veel tijd in de laatste sector. "Niet ideaal om vanaf P7 te moeten starten”, gaat de 24-jarige verder. "Ik had graag wat verder naar voren willen staan, maar ik verloor al mijn tijd in de laatste sector en dat is ontzettend jammer.”

Charles Leclerc / Scuderia Ferrari / Grand Prix Abu Dhabi 2021
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Lees ook: Lewis Hamilton: “Max verdient de pole"

Lees ook: Max Verstappen over pole: “Geweldig gevoel"

Lees ook: Lando Norris blij met P3: “Een verrassing"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden