Charles Leclerc: "Was zeer moeilijke race voor ons"

210068-scuderia-ferrari-french-gp-2021-sunday2

Voor het eerst dit jaar heeft Ferrari geen punten behaald. Het was dan ook een harde les voor het Italiaanse team. "Het was een zeer moeilijke race voor ons", meldde een teleurgestelde Charles Leclerc aan Ziggo Sport

Aan het begin van de race leek de racepace van beide Ferrari's acceptabel te zijn, maar naar mate de race vorderde, kampte het team met degradatie van de banden. "Carlos (Sainz red.) en ik hadden het zwaar te verduren met de banden. Ik heb er voor nu nog geen verklaringen voor. We moeten er in ieder geval hard aan gaan werken met het team", concludeert Charles Leclerc.

Leclerc veronderstelt dat het niet aan het type circuit ligt. "Als je ons team vergelijkt met de rest dan is het duidelijk dat het probleem bij ons ligt. Het scheelt dat we niet lang hoeven te wachten op de volgende race, zodat we niet twee weken lang met dit slechte resultaat in ons hoofd blijven rondlopen." Leclerc hoopt dat ze oplossingen kunnen vinden voor de problemen met de banden en dat ze vooruitgang kunnen boeken voor de volgende race in Oostenrijk.

Lees ook: Hamilton: "Red Bull sneller op rechte stuk"

Lees ook: Olav Mol: "Strategie van Red Bull gaan we vaker zien"

Lees ook: Max Verstappen wint na tactisch meesterplan Red Bull

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen