Leclerc: "Zonder slipstream was het heel krap geweest"

21011-turkish-gp-2021-thursday

Ferrari-coureur Charles Leclerc zal de Grand Prix van Turkije vanaf de derde startplek aanvangen. De Monegask kende een goede kwalificatie en wist met een beetje hulp van teamgenoot Carlos Sainz door te gaan naar Q3. Daar zette hij op eigen kracht een tijd neer die goed was voor P4, maar vanwege de gridstraf van Lewis Hamilton krijgt hij een plekje cadeau.

"In Q2 was het tricky, want ik had veel verkeer in de laatste drie bochten", begint Leclerc tegenover Ziggo Sport. De Ferrari-coureur kreeg een perfect uitgevoerde slipstream van zijn teamgenoot en wist mede daardoor door de gaan naar Q3. "Ik weet niet wat er gebeurd zou zijn als ik geen slipstream van Carlos had gekregen. Ik denk dat het dan heel krap was geweest. Carlos gaf me net wat meer marge."

Charles Leclerc / Ferrari / 2021 / Turkije / Istanboel / Istanbul Park
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

"We hadden de slipstream echt zo gepland"

Een slipstream perfect opzetten en uitvoeren is geen makkelijke taak, beaamt Leclerc. "Het is erg moeilijk en het vereist flink wat voorbereiding voorafgaand aan de kwalificatie. We hebben het echt zo gepland." De Ferrari-coureur stelt dat het team in Sotsji ook al gebruik wilde maken van deze tactiek, zodat Leclerc Sainz een slipstream kon geven. "Door de regen lukte dat daar niet. Het is goed dat het werkte en het laat zien dat we competitief zijn en goed samenwerken als team."

Lees ook: Carlos Sainz: “Blij dat slipstream heeft gewerkt”

Lees ook: Pierre Gasly: “Team heeft me alles gegeven wat ik wilde”

Lees ook: Pérez optimistisch over inhaalmogelijkheden race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden