Chase Carey doneert 1 miljoen dollar

door Tim Koenders
chase

Chase Carey doneert persoonlijk 1 miljoen dollar aan een fonds dat onderdeel is van de #WeRaceAsOne campagne die afgelopen week is opgezet. Het fonds is bedoeld om mensen uit achtergestelde groepen een betere kans te geven op een carrière in de sport. Om het fonds goed van start te laten gaan heeft Carey een donatie van 1 miljoen dollar gedaan.

De #WeRaceAsOne campagne die aan het begin van deze week werd opgestart heeft 2 doelen. Allereerst het bedanken van de hoofdrolspelers in de strijd tegen het coronavirus maar ook het aanpakken van de ongelijkheid in de wereld. Voor die ongelijkheid is er nu een fonds opgericht die mensen uit achtergestelde groepen helpt met het maken van een carrière in de sport. Het fonds heeft nog geen officiële naam, maar met de donatie van Carey is er al wel een start gemaakt. De Formule 1 heeft wel duidelijk gemaakt dat deze donatie slechts de start is.

Chase Carey heeft laten weten dat er meer diversiteit moet zijn in de Formule 1. Vorig jaar is er een plan gemaakt voor het verbeteren van de sport maar volgens Carey moet er nog meer gebeuren, ook de Formule 1 wil meer doen. “We willen er zeker van zijn dat we mensen met welke achtergrond dan ook eerlijke kansen geven, ongeacht hun geslacht, etniciteit, seksuele oriëntatie of lichamelijke aandoeningen.”

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen