Christian Horner: 'Een sterke kwalificatie van Max'

AP-1Z5NXV5UN1W11_news

Red Bull-teambaas Christian Horner was na de kwalificatie van de Grand Prix van Azerbeidzjan tevreden over de prestaties van zijn coureurs Pierre Gasly en Max Verstappen. "Het was een interessante kwalificatie met verschillende rode vlaggen en een snelste tijd van Pierre in Q1", aldus Horner.

Het verloop van de kwalificatie ging echter niet helemaal volgens plan. Horner: "Max reed tijdens Q1 een vlakke kant op zijn band, waardoor hij in Q1 voor een tweede keer naar buiten moest. Dit kostte hem een setje beschikbare banden aan het eind van de kwalificatie. In Q3 konden we daardoor maar een keer naar buiten en kozen voor een run met een snelle, langzame en weer een snelle ronde. Hierdoor reed hij niet gelijk met de andere coureurs en had hij geen slipstream."

Toch keek de teambaas met een goed gevoel terug op de kwalificatie. "Het was een sterke kwalificatie van Max met een plaats op de tweede startrij. De tijd van Pierre in Q1 zou goed genoeg geweest voor een zesde startplek. Dat is zeer bemoedigend. We kijken uit naar de race."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen