Christian Horner: "Max heeft het heel goed gedaan"

SI202106250596_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen is erin geslaagd om de zesde pole position uit zijn carrière te bemachtigen. De Nederlander zal de Grand Prix van Stiermarken vanaf de eerste positie starten. Na afloop van de kwalificatie sprak de teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner, over het resultaat met Ziggo Sport.

"Max heeft het heel goed gedaan. We hebben hem een goede auto gegeven die vooralsnog erg consistent is geweest dit weekend." Volgens de teambaas is het van belang dat dit tijdens de race wordt doorgezet. Daarnaast heeft Horner er vertrouwen in dat Sergio Pérez erin zal slagen om voorbij Lando Norris te komen. "Hopelijk kunnen we dan goed druk zetten op Lewis Hamilton."

'Misschien staan we hier tijdens de race wel met paraplu'

Wat betreft de weersomstandigheden is het nog even afwachten wat er gaat gebeuren. "Vandaag (op zaterdag red.) hebben we een mooie zonnige dag, maar misschien gaat het morgen (tijdens de GP van Stiermarken op zondag red.) wel regenen." Volgens de Britse teambaas is het erg moeilijk om het weer goed te voorspellen. "Het zal een interessante race worden."

SI202106260281_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Darko Vojinovic - Getty Images / Red Bull Content Pool

Lees ook: Hamilton hoopt op regen als verrassing tijdens de race

Lees ook: Verstappen pakt pole: “Enorm blij om hier thuis op pole te staan”

Lees ook: Verstappen oppermachtig in Oostenrijk en pakt pole position 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden