Christian Horner spreekt van beste kwalificatie van seizoen

AP-1ZE2SM9T12511_news

Christian Horner kijkt met een goed gevoel terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Max Verstappen begint de race in het prinsdom zondag als derde, Pierre Gasly eindigde in de kwalificatie als vijfde.

"Met een derde en vijfde startplaats hebben we een prima uitgangspositie voor de race", zegt Horner in gesprek met Sky Sports.

"Ik denk dat we in werkelijkheid zo'n twee tienden achterstand op Mercedes hebben. Zij zijn heel erg machtig op het moment. Zij vechten om het kampioenschap, terwijl wij een plaats op de hoofdtribune hebben. Maar met Max op de tweede startrij en Pierre op P5 was dit onze beste kwalificatie van het seizoen."

De Red Bull-teambaas wist op dit moment nog niet dat Pierre Gasly een gridstraf zou krijgen. De Fransman zal als achtste moeten starten omdat hij Romain Grosjean heeft gehinderd.

De Grand Prix van Monaco begint morgen om 15:10 uur en is uiteraard live te volgen op Grand Prix Radio dat dit hele weekend LIVE uitzendt vanaf de Holland Boat in de haven van Monaco. Kijk hier live mee en praat mee via #HollandBoat:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen