Christian Horner: 'We komen dichter bij Ferrari en Mercedes'

AP-1Z5Q5SCES1W11_news

Christian Horner kijkt met een goed gevoel terug op de Grand Prix van Azerbeidzjan. De teambaas van Red Bull zag Max Verstappen finishen op P4 en Pierre Gasly uitvallen, maar wel een sterke race rijden.

Horner was van mening dat Verstappen een prima race heeft gereden en dat er zonder de virtual safetycar misschien wel meer in had gezeten. "Max reed een sterke race. Helaas verloor hij bij de start een plaats aan Perez, waardoor hij de aansluiting met de kop verloor. Daarna reed hij een sterke stint en wist hij tien seconden terug te pakken op de leidende groep. Hij was binnen drie seconde van Vettel toen er een virtual safetycar kwam. Hierdoor verloor hij te veel temperatuur in zijn banden en kon hij het tempo niet meer rijden. Daarna besloten we het de laatste ronden wat rustiger aan te doen. Ook omdat we op dat moment niet wisten wat de oorzaak van het uitvallen van Gasly had veroorzaakt."

Over Gasly was Horner erg positief. "Voor Pierre was het zijn beste race tot nu toe, hoewel het resultaat frustrerend voor hem zal zijn. Een probleem met zijn aandrijfas maakte een einde aan zijn race. Hij was anders als zesde gefinisht. Pierre kan met een goed gevoel terugkijken op het weekend. Ook was het erg positief dat we weer een stap dichterbij Ferrari en Mercedes zitten.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen