Christian Horner: “Wederzijds respect tussen Max en Daniel”

AP-1P4DJCWWN1W11_news

Volgens teambaas Christian Horner bestond er een “wederzijds respect” tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo gedurende de afgelopen drie seizoenen bij Red Bull. Horner spreekt de geruchten tegen dat de Australiër vanwege de Nederlander is vertrokken bij de renstal.

Horner steekt tegenover het Duitse RTL de loftrompet over de Australiër, die vriend en vijand verraste door afgelopen zomer zijn plotselinge vertrek naar Renault aan te kondigen. De teambaas zegt geen moment aan de competitiedrang van Ricciardo getwijfeld te hebben nadat Verstappen zich in mei 2016 bij de renstal voegde. Volgens Horner onderhielden de beide coureurs een positieve relatie gedurende hun samenwerking bij het team: “Ze pushten elkaar tot de limiet, maar altijd met wederzijds respect”.

Horner gaat nog even door met lofuitingen naar de voormalig Red Bull-coureur: “Het was een eer om Ricciardo bij het team te hebben de afgelopen vijf jaar en we hebben ons nooit zorgen gemaakt om zijn snelheid. Nu is hij één van de beste coureurs wanneer het gaat om inhaalmanoeuvres. Horner besluit: “Hij heeft fantastische races gereden en zijn personaliteit kwam perfect overeen met ons merk.”

Haaks

De opmerkingen van Horner staan overigens haaks op die van voormalig GP2-kampioen Davide Valsecchi, een goede vriend van Daniel Ricciardo. Hoewel hij niet met zoveel woorden zegt dat Ricciardo omwille van Verstappen is vertrokken maakt hij wel duidelijk hoe de verhouding volgens hem lag binnen het team: “Daniel wil geen tweede rijder bij Red Bull zijn. Het was duidelijk dat Verstappen de voorkeur kreeg binnen het team vanaf het moment dat Max bij Red Bull kwam in Spanje.”

Valsecchi: “Max sprong daar in een voor hem onbekende wagen en zat tijdens de kwalificatie direct achter Daniel, vrijwel met gelijke tijden. Je herkende zijn talent direct en dat was groter dan dat van mijn vriend. Ja, ik wist dat Daniel het zou gaan afleggen want Max is nu éénmaal beter en ik begrijp dat hij het twee- of drievoudige verdiende in vergelijk met Dan. Over Verstappen zegt hij nog: “Max is extreem in alles. Extreem jong, extreem goed en extreem zeker van zijn zaak.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden