Circuit Spa-Francorchamps weer getroffen door noodweer

SI202008300285_news

Het Circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen is wederom getroffen door zwaar noodweer. Meerdere dagen achter elkaar werd België geteisterd door overstromingen. Het circuit liet weten dat er opnieuw veel schade is met name aan de ondersteunende infrastructuur van het circuit. 

"De Blanchimont-weg, die toegang geeft tot de paddocks, is gedeeltelijk ingestort en de tunnels van Ster en Blanchimont zijn niet toegankelijk", schrijft het circuit in een statement op haar website. Op de foto's is inderdaad te zien dat de weg flinke schade heeft opgelopen.

De baan zelf werd volgens het circuit niet getroffen. Aangezien de omgeving van het circuit erg zwaar getroffen is, is het niet mogelijk om de trackday, die voor donderdag (15 juli) gepland stond, door te laten gaan. Zo zijn er bomen in de buurt van het circuit die om dreigen te vallen. Ook moeten er veiligheidshekken vervangen worden en moeten de digitale veiligheidsinfrastructuren van het circuit hersteld worden.

Asfalt vervangen

"De teams van het Circuit van Spa-Francorchamps zijn al hard aan het werk om dit weekend de activiteiten te hervatten en om aan alle noodzakelijke veiligheidsvoorwaarden te voldoen voor de klanten van het Circuit", laat het Circuit van Spa-Francorchamps verder weten. Daarnaast wil het steun betuigen aan iedereen die getroffen is door de zware overstromingen.

Vorige maand werd het Belgische circuit ook al getroffen door zwaar noodweer. Toen kwam een deel van de baan zelfs onder water te staan. Als gevolg van de zware regenval moesten toen delen van het asfalt vervangen worden.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Groot-Brittannië

Lees ook: McLaren ceo Zak Brown in isolatie na positieve coronatest

Lees ook: Sprintkwalificatie: Hoe gaat het in zijn werk?

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden