Circuit Zandvoort aan de slag met verbouwing

59915706_578092192598890_7065724819856332895_n

De werkzaamheden rond Circuit Zandvoort zijn maandag officieel begonnen. De verbouwing is noodzakelijk om het circuit gereed te maken voor de komst van de Formule 1. Op 3 mei 2020 wordt de Dutch Grand Prix verreden, 35 jaar nadat de laatste Formule 1-race in de kustplaats plaatsvond.

Het was de afgelopen maanden twijfelachtig of op de geplande datum kon worden begonnen aan de renovatie van het circuit. Diverse milieu- en natuurorganisaties spanden een rechtszaak aan, maar de rechtbank oordeelde in die zaken de bezwaren ongegrond waardoor maandag kon worden begonnen aan de verbouwing.

Op de schop

Het circuit gaat flink op de schop. De startfinishlijn wordt meer richting de Tarzanbocht geplaatst en in de Gerlachbocht wordt de uitloop vergroot waardoor de veiligheid is gewaarborgd. De Hugenholtzbocht wordt aan de binnenkant verbreed voor meer ruimte en meer snelheid richting het Scheivlak. Het tweede deel van de Hans Ernst Bocht wordt minder kort. Die wordt breder voor meer flow door de bocht. De Arie Luyendijkbocht wordt een soort kombocht zodat de coureurs met DRS open het rechte stuk op kunnen gaan.

Niet alleen de baan ook de faciliteiten worden onder handen genomen. Er komen hospitalityvoorzieningen en pitboxen bij. De pitboxen worden acht meter dieper gemaakt.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden