Circuit Zandvoort heeft genoeg 'vet op de botten'

Zandvoort-Jumbo-Racedagen-2018-Max-Verstappen-Red-Bull-Racing-03

Robert van Overdijk heeft gezegd dat Circuit Zandvoort de coronacrisis financieel kan doorkomen. Hoewel de situatie allesbehalve ideaal is, hebben ze "nog wel wat vet op de botten".

In een interview met GPUpdate.net laat Van Overdijk weten dat de financiële rampspoed uitblijft, ondanks de grootschalige verbouwing, afstel van grote evenementen en de coronamaatregelen van de overheid waardoor ook particulieren geen gebruik kunnen maken van het circuit. "Natuurlijk is er wel een pakket aan maatregelen vanuit de overheid, dat is een soort doekje voor het bloeden. Het maakt niet alles goed, maar geeft je wel even wat meer ruimte. En we hebben als circuit gelukkig nog wel wat vet op de botten."

Van Overdijk is wel teleurgesteld dat kleinere evenementen zonder publiek geen doorgang kunnen vinden en dat de maatregelen in Nederland zijn verlengd. Hoewel het circuit zich kan redden, zien ze toch liever bedrijvigheid. "Ergens hoop je toch van 'oké met publiek mag niet, maar misschien mag een ADAC GT Masters of een Blancpain wel zonder publiek'. Ook daar is nu geen sprake van tot 1 september."

Positief is in ieder geval wel dat ze al maatregelen hebben getroffen om te voldoen aan de anderhalvemetersamenleving. Dat betekent dat als de maatregelen versoepeld worden, Zandvoort voorbereid is of al grote stappen heeft gezet. "We zijn protocollen en procedures aan het maken en daarvan zijn er inmiddels ook al enkele afgerond." Van Overdijk heeft dan ook vertrouwen in de toekomst, ook als inkomsten door de anderhalvemetersamenleving teruglopen. "Dus laten wij zorgen dat we voorbereid zijn op het moment dat de overheid het weer iets meer los gaat laten. En dat zullen we absoluut zijn, we blijven strijdbaar."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden