Circuit Zandvoort: "Wij gaan door met voorbereidingen"

AP-1VQXABZP12111_news

Wegens de rap oplopende besmettingscijfers in ons land, heeft het kabinet besloten de coronamaatregelen te verscherpen. Voor de Grand Prix van Nederland zou dit zorgwekkend kunnen zijn, maar Robert van Overdijk, de directeur van Circuit Zandvoort, maakt zich geen zorgen en gaat door met de voorbereidingen.

In de nacht van donderdag op vrijdag gaan er onder andere voor evenementen nieuwe maatregelen in die zullen gelden tot 13 augustus. Dat betekent dat de Grand Prix van Nederland, die op 3,4 en 5 september zal plaatsvinden, hier voorlopig nog niet onder lijdt.

Van Overdijk zegt dan ook tegenover de Telegraaf dat de aanpak voor nu nog niet veranderd zal worden. "Wij gaan door met onze voorbereidingen. We gaan ervan uit dat de huidige maatregelen van de overheid dusdanig doeltreffend gaan zijn, dat we nog steeds de grand prix met volle tribunes kunnen organiseren.

Enorme drukte verwacht

Inmiddels zijn alle vergunningen verleend door de gemeente. De kans lijkt, na de recente verscherping van de maatregelen, echter klein te zijn dat alle coronamaatregelen tegen die tijd niet meer van toepassing zijn. Daar werd in eerste instantie nog wel op gehoopt.

Toch mag Zandvoort voorlopig nog die 100.000 fans per dag verwelkomen. Mede dankzij de eis van het tonen van een vaccinatiebewijs of een negatief testbewijs. Het zou, juist nu Max Verstappen aan de leiding van het wereldkampioenschap gaat, erg jammer zijn als er bij de Grand Prix van Nederland in Zandvoort minder of helemaal geen fans aanwezig mogen zijn. Voorlopig lijkt dit ramp-scenario gelukkig ook nog niet aan de orde.

Lees ook: Hamilton: “Strijd Verstappen zorgt voor impuls”

Lees ook: Hülkenberg: “Mercedes heeft nog wel iets achter de hand”

Lees ook: Evenementenvergunning voor Dutch Grand Prix is binnen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden