Claire Williams 'geschokt' door matige prestaties FW41

W31I9736

Williams staat dit seizoen troosteloos onderaan in het constructeurskampioenschap met slechts zeven punten uit negentien races, liefst 26 punten achter op Toro Rosso dat voorlaatste staat.

Met nog twee races te gaan lijkt de stal uit Grove af te stevenen op het slechtste resultaat sinds 1983, toen het team elfde werd in de einduitslag.

Dat het team niet naar behoren presteert beseft ook teambaas Claire Williams die de resultaten beschrijft als 'een enorme schok.' Vorig jaar werd het team nog vijfde in het WK en Williams was afgelopen februari nog optimistisch over de kansen voor dit seizoen: "Ik dacht echt dat we het dit jaar beter zouden doen. We dachten allemaal dat we een veel snellere auto zouden hebben. We hoefden niet eens tot de openingsrace in Australië te wachten om te realiseren dat dit niet het geval was."

Ondanks het vertrek van enkele prominente techneuten en de grote problemen van het afgelopen seizoen is Williams trots op het team: "We hadden ineen kunnen storten, we hadden elkaar de beschuldigende vinger kunnen wijzen, we hadden de helft van het personeel kunnen ontslaan, maar dat is niet wat ik wil."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden