W31I9736

Wanneer de Formule 1 geen veranderingen doorvoert, zal een langer verblijf van Williams in de Formule 1 een moeilijk verhaal worden, dat is de mening van Claire Williams. De dochter van oprichter Sir Frank Williams hoopt dan ook dat de plannen van Liberty Media voor een budgetplafond doorgang zullen vinden om de toekomst van het illustere team veilig te stellen.

Volgens de plannen willen de nieuwe eigenaren van de sport vanaf 2021 een budgetplafond van 150 miljoen dollar hanteren, ruim 123 miljoen euro. Bij het bekendmaken van de plannen reageerde Williams na afloop optimistisch: "Laten we de champagne opentrekken." Volgens de teambaas is de financiële situatie van Williams niet kritiek, maar met de groeiende geldelijke kloof tussen teams waren de overlevingskansen van het Britse team op de middellange en lange termijn niet best. "Het verschil met Ferrari, Mercedes en Red Bull is gewoon te groot. Het is onmogelijk om bij te blijven en dat is triest", aldus Williams.

Williams moet het al twintig jaar zonder titel stellen, nadat de Canadees Jacques Villeneuve in 1997 de wereldtitel won. De laatste zege dateert uit 2012, toen Pastor Maldonado de Spaanse Grand Prix verrassend op zijn naam zette. Dit seizoen heeft het team nog geen punten gehaald.

"Toen ik hier startte, dacht ik echt dat we weer zouden kunnen winnen, nu geloof ik daar niet meer in”, aldus Williams. Ze denkt dat zonder veranderingen haar team niet meer in de buurt van het podium kan komen. Williams: “Onze sport is eigenlijk kapot”. Het is volgens haar naïef om te denken dat je door hard te werken vanzelf beloond zal worden: “Buiten de top drie teams zal niemand in de nabije toekomst meer winnen."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden