Colombo wint kletsnatte eerste Formule 3-sprintrace België

01-Lorenzo-Colombo-Campos-Racing-C-Formula-Motorsport-Limited-1

Campos-coureur Lorenzo Colombo heeft de eerste Formule 3-race op circuit van Spa-Francorchamps gewonnen. De start van de race werd lange tijd uitgesteld wegens de aanhoudende natte weersomstandigheden. Toen de race toch van start ging, was het Colombo die domineerde. Hij finishte ruim tien seconden voor de nummer 2, Jak Crawford, en de nummer drie, Roman Staněk.

De start van de race werd bijna een uur uitgesteld wegens de aanhoudende regen. Uiteindelijk was het Lorenzo Colombo die vanaf pole vertrok, achter de safety car, gevolgd door Jak Crawford en Roman Staněk. De top drie reed een stabiele race en wist zonder veel problemen in dezelfde volgorde te finishen als ze gestart waren. Achter de kop van het veld vonden echter wel volop spannende gevechten plaats. Zo plaatsten MP Motorsport-coureurs Caio Collet en Victor Martins een mooie inhaalactie op Logan Sargeant.

Colombo / Campos Racing / Spa-Francorchamps / België / 2021
Foto: Grand Prix Radio (Noud van Sommeren)

Collet reed een sterke race. Naast zijn inhaalactie op Logan Sargeant had hij een goede save. De Braziliaan probeerde Frederik Vesti onder druk te zetten toen hij bijna de controle over zijn bolide verloor. Toch wist Collet hem knap op de baan te houden. De raceleider, Colombo, had ondertussen een goed tempo gevonden. Hij wist vrij makkelijk bij de rest van het veld weg te rijden en het gat liep op tot wel tien seconden.

Straf voor Collet

Met nog slechts twee ronden te gaan, probeerde Collet uit alle macht Vesti in te halen voor P4. Het lukt hem, maar Vesti gaf zich absoluut niet gewonnen en pakte de plek terug. Collet dacht de plek nog wel terug te kunnen halen en probeerde hem via het gras in te halen. Dat lukte, maar na afloop van de race kreeg de MP Motorsport-coureur een straf voor leaving the track and gaining an advantage. Collet werd uiteindelijk negende.

Crawford / Stanek / Colombo / Spa / Belgie
Foto: FIA Formula 3 (Dan Mullan/Getty Images)

Lees ook: Grand Prix Radio LIVE: klik hier voor audio- en videostream

Lees ook: Qatar waarschijnlijk toegevoegd aan F1-kalender 2021

Lees ook: Reservechassis voor Leclerc na crash VT2 Spa

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden