Coronel ziet Formule 1 race in Portimao wel zitten

door Tim Koenders
portimao

Tom Coronel laat aan Motorsport.com weten dat het circuit in Portiamao een fantastisch circuit voor de Formule 1 zou zijn. Er waren al berichten dat Portimao in onderhandeling was met de Formule 1 en Tom Coronel kan bevestigen dat er tijdens de 24 uur van Portimao ook over gesproken werd. Volgens Coronel is het een no-brainer, Portimao is een serieus vet circuit.

Na de berichten dat de Formule 1 misschien in Portimao wil gaan rijden heeft Tom Coronel aan Motorsport.com vertelt wat er allemaal zo goed is aan het Portugese circuit. Tom Coronel reed afgelopen weekend de 24 uur van Portimao en wist daar als tweede te eindigen in zijn klasse. De Formule 1 reed al wel eerder in Portugal maar nog niet eerder op het circuit van Portimao. Maar Tom Coronel hoopt dat daar verandering in gaat komen.

Tom Coronel geeft aan dat één van de eerste dingen waar hij aan dacht was hoe vet het zou zijn om daar met een Formule 1 auto te rijden. Volgens de Nederlander is het net als Zandvoort een echt rijderscircuit, alle fouten worden gestraft. Het is een heel technisch circuit met mooie bochtencombinaties. Vanuit rijdersoogpunt heeft Coronel niets op het circuit aan te merken.

Ook voor de fans verwacht Coronel dat het een spektakel kan worden. De strategie in de race zal erg belangrijk worden. “Het circuit is een echte bandenvreter, bij ons zat er soms wel 5 seconden per ronde verschil tussen nieuwe of versleten banden. Daardoor ga je ook echt wel inhaalacties zien.”

Volgens Coronel is het circuit in Portimao klaar om een Formule 1 race te organiseren. Als het aan hem lag zou hij het met beide handen aangrijpen.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden