Juan Manuel Correa wil in 2021 weer gaan racen

30 apr 2020 door Tim Koenders
EDUbQiPU0AAA-UP

Juan Manuel Correa heeft in de podcast van ESPN aangegeven dat hij in 2021 weer wil gaan racen. Correa raakte vorig jaar zwaargewond in de Formule 2 race op het circuit van Spa-Francorchamps. Zijn benen en rug hebben bij de crash veel schade opgelopen. Het was onzeker of hij ooit nog zou kunnen lopen maar nu zijn de pijlen van Correa alweer gericht op een terugkeer in de racewereld.

Juan Manuel Correa raakte zwaargewond in één van de zwaarste crashes van de afgelopen jaren. Bij de crash kwam Fransman Anthoine Hubert om het leven. Juan Manuel Correa raakte zwaargewond aan zijn benen en rug. Correa heeft veel operaties moeten doorstaan en het was maar de vraag of hij ooit nog zou kunnen lopen. Het was belangrijk dat de jonge coureur zo snel mogelijk weer kon lopen omdat je daardoor kan zien hoe het herstel gaat. Na meerdere operaties hadden de artsen verwacht dat hij na anderhalf tot twee jaar weer zou kunnen lopen. Dit zou al een zeer positief scenario zijn vertelde Correa in de podcast.

Het herstel was niet altijd even makkelijk voor de jonge coureur. Hij vertelt dat hij in het begin niks meer met racen te maken wilde hebben. Hij keek alleen maar naar de toekomst en hoe het normale leven er voor hem uit kwam te zien. Maar na een aantal dagen kwam hij er al weer achter dat hij te veel van racen houdt. En daardoor erg gemotiveerd was om een comeback te maken in de racewereld.

Het herstel van Correa gaat erg snel. Hij verteld dat hij naar zeven maanden alweer bijna kan lopen zonder krukken. Dit is dus twee keer zo snel dan de artsen voorspelden. Correa vroeg de artsen letterlijk: “Wanneer kan ik dan weer rijden?” De artsen voorspelden dat hij het rijden de komende 2 jaar wel kon vergeten. Dit zeiden de artsen eind 2019 dus dat zou betekenen dat Correa voor 2022 niet kan rijden. Maar aangezien het herstel sneller gaat als verwacht hoopt Correa in het begin van 2021 dit alweer te kunnen. Correa heeft er vertrouwen in dat hij in 2021 weer in een raceauto kan stappen.

Of het herstel zo snel blijft gaan is afwachten. Maar het is goed dat Correa aangeeft alweer bezig te zijn met een mogelijke comeback. Hij heeft er vertrouwen in dat dit in 2021 al moet kunnen, maar wanneer het daadwerkelijk gaat gebeuren is een kwestie van tijd.

30 apr 2020 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen