Coulthard: Vettel toegevoegde waarde voor Aston Martin

AP-1SK42AUW91W11_news

David Coulthard ziet Aston Martin als een van de opties voor Sebastian Vettel voor een stoeltje in 2021. Volgens de Schot kan de Ferrari coureur met zijn kennis en ervaring van grote waarde zijn voor het team. 

Na de aankondiging over Vettels afscheid bij Ferrari aan het einde van dit seizoen, draaide de Formule 1 stoelendans op volle toeren. Ricciardo vertrekt naar McLaren, terwijl Sainz het stoeltje naast Leclerc inneemt bij Ferrari. Over de toekomst van Vettel wordt volop gespeculeerd. Indien de Duitser actief blijft in de Formule 1 dan lijken Renault en Mercedes de meest logische opties. David Coulthard legt in de F1 Nation podcast nog een derde mogelijkheid op tafel: Aston Martin.

“Zou Vettel naar Aston Martin kunnen gaan”, vraagt de oud-Red Bull en McLaren coureur zich hardop af. “Er zijn zoveel factoren die meespelen, maar een daarvan is dat Lawrence Stroll grote plannen heeft om Aston Martin succesvol te maken. In deze fase van zijn carrière zou Vettel van grote toegevoegde waarde zijn voor een dergelijk team, gezien zijn kennis en ervaring bij Red Bull en Ferrari.”

Een overstap naar Aston Martin zou betekenen dat Sergio Pérez of Lance Stroll het veld moet ruimen. Beide coureurs zijn echter al bevestigd voor het volgende seizoen, dus het is maar de vraag hoe realistisch de komst van Vettel zou zijn. Coulthard ziet het echter wel als optie, omdat ‘in de Formule 1 alles mogelijk is’.

Tenslotte gaat de Schot nog in op de mogelijkheid om bij Mercedes in te stappen: “Sebastian moet nu zijn eisen voor de contractonderhandelingen tegen het licht houden. Hij heeft eigenlijk alleen Mercedes als veilige optie als het gaat om een snelle auto. Bij Renault en Aston Martin springt hij in het diepe.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden