Coureurs bezorgd over ‘gevaarlijke’ uitgang pitstraat

large-2020-Portuguese-Grand-Prix-Friday

Diverse coureurs hebben hun zorgen geuit over de korte en ‘gevaarlijke’ uitgang van de pitstraat op het circuit van Portimao. Ondanks een kleine aanpassing aan de witte lijn verwachten de rijders dat het tijdens de race tot gevaarlijke situaties kan leiden.

De uitgang van de pitstraat ligt op het Portugese circuit aan de binnenkant van het rechte stuk en eindigt vlak voor de eerste bocht. Coureurs die uit de pits komen hebben maar een korte strook asfalt om te accelereren, terwijl anderen op volle snelheid op de snelle eerst bocht afkomen. De rijders die uit de pitstraat komen moeten daarnaast die bocht erg krap nemen, waardoor er een groot snelheidsverschil ontstaat. De FIA heeft de witte lijn al verlegd, zodat de coureurs de eerste bocht nu iets ronder en sneller kunnen nemen.

Alhoewel het tot nu toe nog niet tot gevaarlijke situaties heeft geleid, uiten verschillende coureurs hun zorgen over de mogelijke racesituaties. Esteban Ocon noemt het 'uitdagend': “De lijn is iets verplaatst waardoor bocht 1 makkelijker te nemen is, maar het is nog steeds ontzettend krap. Als je in gevecht raakt met iemand die uit de pitstraat komt en je rijdt naast elkaar, dan wordt het moeilijk om je positie te behouden omdat je in een compleet andere hoek de bocht moet nemen. Het wordt uitdagend.”

Alexander Albon deelt de mening van de Renault-coureur tegenover Motorsport.com: “Ik begrijp waarom ze de witte lijn hebben verplaatst. Het is een blinde bocht en je wilt niet dat als je te agressief bocht 1 aanvalt, je de achterkant van de auto die uit pitstraat kan raken. Maar het wordt moeilijk en ik denk dat het alsnog gevaarlijk is in de eerste bocht indien er een auto uit de pits komt.”

Ook Daniel Ricciardo vertelt dat de uitgang van de pitstraat onderwerp van discussie was tussen de coureurs en de FIA. De oplossing om de witte lijn te verleggen is volgens de Australiër slechts een tijdelijke oplossing: “Tijdens de race wordt het ieder voor zich. Dit is niet echt de ideale uitgang van een pitstraat.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden