Coureurs op achterste rijen zien startlichten Melbourne niet

AP-1YRC969RW1W11_news

Een aantal Formule 1-coureurs heeft zich na afloop van de Grand Prix van Australië beklaagd over beperkt zicht. Zo konden Robert Kubica (P20) en Pierre Gasly (P17) de startlichten niet zien. Zij gingen pas op het gas toen de andere coureurs in beweging kwamen.

Kubica raakte in paniek toen hij na de opwarmronde op zijn startpositie verscheen. "Toen realiseerde ik me dat ik de lichten niet volledig kon zien", aldus Kubica. "De achtervleugel van een McLaren blokkeerde mijn zicht. Dat was natuurlijk geen ideaal begin van mijn race."

Kubica beschadigde in de eerste bocht zijn voorvleugel en reed een verloren wedstrijd. De Williams-coureur kwam met meerdere rondes achterstand als laatste over de finish.

De Pool verloor zijn vleugel op de auto van Gasly, die een paar plekken voor hem op de grid stond. Ook de Fransman gaf na afloop aan dat hij de startlichten niet kon zien. "Daardoor moest ik afgaan op de coureurs die om me heen stonden en verloor ik een aantal plaatsen", stelt Gasly, die als elfde finishte.

Dat de coureurs minder zicht hebben op de lichten is een gevolg van de vleugels die door de reglementswijzigingen groter zijn geworden. De FIA heeft nog niet aangekondigd of het de klachten van de coureurs onder de loep gaat nemen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen