Crash Stroll heeft mogelijk gevolgen voor Russische GP

GP2009_132738AN3I1221-medium

De hevige crash die Lance Stroll meemaakte op Mugello kan grote gevolgen hebben voor de updates die het team mee zou nemen naar de Russische Grand Prix. Volgens Racing Point wordt het een race tegen de klok om de upgrades voor beide coureurs op tijd klaar te hebben.

Tijdens de Toscaanse Grand Prix reed Lance Stroll met een groot update pakket op zijn Racing Point. Hij had onder andere de beschikking over een nieuwe vloer, andere sidepods, een nieuwe voorvleugel en aangepaste brake ducts. Sergio Pérez zou tijdens de Russische Grand Prix in Sotsji ook de nieuwe onderdelen op zijn RP20 krijgen.

De crash die Lance Stroll meemaakte kan er echter voor zorgen dat er een streep door dat plan kan. De Canadees belandde met grote snelheid in de bandenstapel nadat in de snelle Arrabiata bocht zijn linker achterband plofte. Een groot aantal van de nieuwe onderdelen op zijn bolide raakte daarbij beschadigd.

Om zowel Stroll als Pérez tijdens de Russische Grand Prix van de updates te voorzien is het voor Racing Point nu een race tegen de klok om de onderdelen te produceren. Racing Point teambaas Otmar Szafnauer zegt tegenover Sky Sports dat het team nog een hoop werk te verrichten heeft om de nieuwe onderdelen voor beide auto’s op tijd klaar te hebben. Volgens Szafnauer levert het nieuwe upgrade pakket een voordeel op van zo’n drie tienden per ronde. Het team zal er dus alles aan willen doen om in de strijd om de derde plaats in het constructeurskampioenschap beide bolides te voorzien van de nieuwe onderdelen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen