Crutchlow de snelste op eerste dag Italiaanse MotoGP

170602_Mugello_Crutchlow

Het scheelde slechts een luttele 0,029, anders was de eerste dag van de MotoGP van Italië in handen gekomen van een Italiaan op een Italiaanse motor. Ducati-rijder Andrea Dovizioso domineerde de vrije trainingen op Mugello, maar uiteindelijk was het toch de Brit Cal Crutchlow die de show stal.

Achter ‘DesmoDovi’ zette rookie Jonas Folger verrassend de derde tijd op de klokken, een dag nadat zijn team Tech3 Yamaha bekend maakte dat ook de Duitser nog een jaar langer blijft, net als teamgenoot Johann Zarco. Minstens zo verrassend was de vierde tijd van Ducati-testrijder Michele Pirro, die klassementsleider Maverick Viñales voor bleef. Viñales maakte in de tweede training een forse crash mee in de snelle bocht Arabiata 2, maar bleef ongedeerd.

https://www.facebook.com/MotoGP/videos/10155749361700769/

 

Zijn teamgenoot Valentino Rossi – ‘master of Mugello’ – kreeg donderdagmiddag van de artsen toestemming om te rijden in de vrije trainingen. Rossi raakte eerder in de week gewond bij een motorcrosstraining. Hij moest een dag in het ziekenhuis blijven wegens inwendige verwondingen, heeft nog altijd pijn en moeite met ademhalen, maar voor zijn thuispubliek wilde The Doctor per se van de partij zijn. Hij noteerde de veertiende tijd, net achter regerend wereldkampioen Marc Marquez.

Alex Marquez bovenaan in Moto2

Marquez’ jongere broertje Alex was de snelste man in de Moto2. In de tweede training wisselde de Spaanse coureur zijn Italiaanse teamgenoot Franco Morbidelli af. Brad Binder, de wereldkampioen in de Moto3 die de overstap maakte naar de Moto2, maakte zijn rentree in Mugello na een gecompliceerde armblessure. Binder deed dat in stijl met de voorlopige zevende plaats.

Italiaanse eerste rij in Moto3

In de Moto3-klasse wordt de voorlopige eerste rij geheel door Italianen bezet. Fabio di Giannantonio bleef zijn landgenoten Nicolo Bulega en Lorenzo Dalla Porto net voor. Bo Bendsneyder had op de eerste dag nog wat moeite met het snelle en technische circuit in de heuvels bij Florence. De Rotterdammer zette de voorlopig zestiende tijd neer.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen