Dakar '21 ‘’Een rally uit het boekje’’ aldus Pascal de Baar

Riwald_team_LR

‘’Dit is een rally uit het boekje. Het was mooi, het was zwaar, het was spannend!’’ klinkt een enthousiaste Pascal. ‘’Goede competitie. Fijne competitors. Alles was goed eigenlijk.’’ Dat het een goede competitie was, bleek al in de eerste week van de rally. Dmitry Sotnikov  behaaldde in de eerste vijf etappes, vier keer de zege. Kamaz was daarmee een sterke kandidaat. Het is daarom ook niet verrassend dat de Dakar werd gewonnen door Kamaz, hun achttiende zege.

De Baar’s team Riwald had helaas problemen met hun andere truck waar Gert Huzink reed. Op weg naar de start van de achtste etappe kreeg hun truck na eerdere problemen, weer kuren waardoor zij helaas uitvielen. Hoewel de Baar in de voorlaatste etappe ook in de problemen kwam met zijn truck, wist zijn team alsnog over de streep te komen en hun plaats in het klassement te behouden.

Beste Nederlander                                                                                                      De beste Nederlander bij de trucks is Martin van den Brink geworden op een mooie achtste plaats in het eindklassement. Na eerdere deelnames als monteur voor de truck waar zijn vader inreed mocht hij dit jaar zelf plaatsnemen. Hij bezorgde zijn team een 100% finish. Pascal de Baar eindigde de rally net buiten de top tien, op een elfde plaats.

De Baar is in ieder geval tevreden met zijn rally en zijn plek in het eindklassement. ‘’We hebben moeten vechten tot de aller, allerlaatste dag. We hebben met onze kop gereden en de elfde plek kunnen bewaren.’’ Of hij er volgend jaar weer bij is: ‘’Ik hoop dat we met Riwald weer erbij zijn, natuurlijk. Daar gaan we voor!’’

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen