Damon Hill: "Russell gaat niet hetzelfde handelen als Rosberg"

M254900

Damon Hill gelooft niet dat George Russell dezelfde aanpak gaat hanteren als Nico Rosberg deed gedurende zijn Mercedes-tijd. Rosberg stond bekend om de psychologische spelletjes, waardoor hij Lewis Hamilton in 2016 wist te verslaan. Nu Russell in 2022 de teamgenoot wordt van Hamilton, zijn alle ogen gericht op het jonge talent. 

Lewis Hamilton kende sinds het vertrek van Nico Rosberg in 2016 geen echte concurrentie van zijn teamgenoot. Valtteri Bottas presteerde niet goed genoeg om het de Brit lastig te maken en als hij een kans kreeg, werd die kans hem vaak ontnomen door het team. Met de komst van George Russell lijkt Hamilton volgend jaar meer concurrentie te krijgen. Hill denkt dat Russell het Hamilton lastig kan maken, "maar ik geloof niet dat Russell met dezelfde aanpak als Rosberg zal gaan strijden tegen Hamilton", laat Hill weten aan Sky Sports. 

George Russell / Mercedes AMG F1 / Sakhir / 2020
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

"Russell moet volgende stap zetten om op niveau Hamilton te komen"

Volgens Hill was de tactiek van Rosberg noodgedwongen. "Nico zag namelijk in dat er geen andere manier was, dan er een psychologische strijd van te maken met Lewis. Dat pakte uiteindelijk ook goed uit voor Rosberg. Ik denk niet dat Russell de situatie zo zal aanpakken en ook Mercedes wil zich zo goed mogelijk presenteren, dus zij zal de situatie wel managen." Volgens Hill kan Russell op eigen kracht wel op het niveau van Hamilton komen, maar dan moet hij wel een stap zetten. Hill vergelijkt het moment met zijn eigen ervaring. "Ik was goed genoeg om de Formule 1 in te komen en ik kreeg de kans om mezelf te laten zien. Maar toen ik tegen coureurs als Prost, Mansell en Senna moest rijden, merkte ik al snel dat ik de volgende stap moest maken. Je voelde namelijk dat zij echt van een ander niveau waren."

Lees ook: Damon Hill: “Max toonde gebrek aan zelfbeheersing”

Lees ook: F1 aan Tafel over 1-2 McLaren in Monza: “Goed voor het merk”

Lees ook: Zo zou de F1-kalender van 2022 eruit kunnen zien

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden