Dan Ticktum tekent contract bij Carlin Racing

door Olav van Boxtel
Dan-Ticktum

De 21-jarige Britse Formule 2 coureur Dan Ticktum reed afgelopen seizoen voor DAMS en maakt in 2021 de overstap naar Carlin Racing. De F2 racewinnaar zal in het stoeltje naast Jehan Daruvala plaatsnemen.

Dan Ticktum werd in het jaar 2017 opgenomen in het Red Bull Junior Team, het talentenprogramma van Formule 1 grootmacht Red Bull Racing. In zowel 2017 als 2018 won hij de Grand Prix in Macau in de Europese Formule 3.

In 2019 werd Ticktum uit het Red Bull Junior Team gezet vanwege slechte resultaten, waarna hij werd opgenomen als Williams-junior. Ticktum maakte in 2020 zijn fulltime debuut in de Formule 2 en sleepte in zijn vierde race op Silverstone al zijn eerste overwinning binnen. Hij kwam hierna nog drie keer meer op het podium te staan.

Eind seizoen 2020 werd bekend dat voormalig Carlin coureur Yuki Tsunoda vertrok naar het zusterteam van Red Bull Racing, Alpha Tauri. Het vrijgekomen stoeltje wordt nu dus gevuld door de jonge Brit en 2021 lijkt het seizoen te moeten worden waarin Ticktum zijn verwachtingen waar moet maken. Hij wordt gezien als een van de grootste racetalenten op het moment en is door Williams gelabeld als "one of the best" op de racesimulator van het team.

Op 26 maart 2021 zal het Formule 2 seizoen, met Dan Ticktum in zijn nieuwe bolide, weer beginnen in Bahrein.

door Olav van Boxtel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden