Daniel Ricciardo blij met ‘bizar resultaat’ op Imola

6be8-9551-e531-4f27b0425cb6_170d8f06d5f038b57ef04ca56594064ba988d544

Daniel Ricciardo behaalde op Imola alweer zijn tweede podiumplek van het seizoen. De Australiër profiteerde optimaal van de uitvalbeurt van oud-teamgenoot Verstappen. “Dit is een bizar resultaat.”

Ricciardo wist net als op de Nürburgring optimaal te profiteren van pech bij de top drie. De Australiër reed tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna een solide race en schoof door naar de derde plaats na het uitvallen van Max Verstappen.

Na afloop van de race glundert Ricciardo van oor tot oor: “Dit is een bizar resultaat. Ik lag vierde na de start en ik had het gevoel dat dat ons maximale resultaat was voor vandaag. Pérez was vandaag erg snel en hij haalde ons in bij de pitstops. Hij koos er echter voor opnieuw naar binnen te komen voor de zachte band tijdens de safety car en wij besloten onze positie op de baan te behouden. Kvyat kwam nog compleet uit het niks opzetten op het eind. Maar het was leuk, twee podiums in drie races!”

Cyril Abiteboul verloor tijdens de Grand Prix van de Eifel zijn weddenschap met Ricciardo over het behalen van een podiumplek en moet daardoor een tatoeage laten zetten. Een tweede tattoo zit er echter niet. “Cyril zei me net dat hij er niet nog een gaat laten zetten. Dus misschien iemand anders in het team”, aldus een lachende Ricciardo. “Ik zal vandaag in ieder geval de shoey niet vergeten.”

Gevraagd naar hoe het is om op Imola te racen reageert Ricciardo enthousiast: “Het is een gave baan om op te racen. Het is hier moeilijk om in te halen, maar het circuit is geweldig.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden