Daniel Ricciardo: "Een weekend om te vergeten"

2021MonacoGrandPrixSaturdayGP2105_114406_J5A3710

Daniel Ricciardo kende een teleurstellend weekend voor het team van McLaren in Monaco. De winnaar van 2018 kwalificeerde zich buiten de top tien en kwam op zondag tijdens de race niet verder dan een twaalfde plaats en gaat voor het eerst na vijftien races zonder punten naar huis.

De Australiër kende al een moeilijke kwalificatie, waarin hij in Q2 al uitgeschakeld werd, maar tegenover Ziggo Sport gaf Ricciardo zondagmiddag aan dat de race misschien nog wel moeilijker was. "Een weekend om te vergeten. Ik weet niet eens of ik het wel wil analyseren. We waren gewoon niet snel."

"Ik had vooral veel moeite met de medium banden in het begin. Het was zelfs moeilijk om dicht bij de andere auto's te blijven. Dan hebben we het over auto's op de twaalfde positie en niet op P3 of P4. Hopelijk vinden we wat antwoorden, maar we moeten nu gewoon vooruit kijken", aldus Ricciardo, die op een gegeven moment in de race zelfs op een ronde werd gezet door teamgenoot Lando Norris, die met een derde plaats het podium wist te bereiken.

Daniel Ricciardo / McLaren / Monte Carlo / Monaco / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Op de vraag van Winkelman of er lessen zijn die ze kunnen leren voor bijvoorbeeld de volgende race in Bakoe geeft de McLaren-coureur aan dat er altijd geleerd kan worden. "Ik denk dat we dingen kunnen leren waarmee ik hier en daar één of twee tienden sneller kan zijn. Hopelijk kunnen we het gat wat er dit weekend was iets meer vinden. Maar misschien lag het ook specifiek aan deze baan, want in Barcelona ging het wel goed, dus hopelijk is het in Bakoe weer normaal."

Lees ook: Gasly tevreden met P6 na druk van Hamilton tijdens race

Lees ook: Carlos Sainz: “Ik ga feest vieren met het team”

Lees ook: Lando Norris: “Was altijd droom om hier podium te pakken”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden