Daniel Ricciardo: “Eenzame zevende plek, maar niet slecht”

2021BahrainTestSundayTE2101_120223_J6I7446

"Als de zevende plek een slecht weekend is, dan zitten we wel goed", dat zegt Daniel Ricciardo tegenover Grand Prix Radio na de Grand Prix van Bahrein. De nieuwe McLaren-coureur startte de race op de zesde plek en eindigde de race dus als zevende. Heel enthousiast is de Australiër niet, maar hij is ook niet ontevreden. 

Ricciardo denkt dat hij moet wennen aan hoe de auto presteert in een race situatie. Hij merkt wel dat hij zich tijdens de wintertest goed voelde tijdens de lange runs en wat minder tijdens de korte runs maar dit weekend was dat net andersom. Daar ging volgens hem de kwalificatie beter dan het uiteindelijke resultaat in de race. Hij is wel positief over teamgenoot Lando Norris die de race als vierde eindigde.

Huiswerk

De nieuwe auto is dus een verbeterpunt voor Ricciardo. Hij blijft positief en zegt dat er genoeg 'huiswerk' is om mee te nemen naar de volgende race. Hij geeft aan tijdens de race al aantekeningen in zijn hoofd te hebben gemaakt om door te geven aan het team. Hij is ervan overtuigd dat hij samen met team kan verbeteren.

Al met al denkt hij dat een zevende plek lang niet zo slecht is en dat het team zich op een goede plek bevindt. "Natuurlijk wil je voor de eerste race het hoogst mogelijke halen en gretig zijn, maar als ik me niet zo opstel dan was het zeker geen slechte race."

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Bahrein de race

Lees ook: GP Bahrein: Lewis Hamilton wint, Verstappen tweede

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen