Daniel Ricciardo: “Hadden wat speciaals kunnen doen"

Norris-saoedi-arabie-mclaren

Daniel Ricciardo zal voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië vanaf de elfde plek starten. De coureur van McLaren reed schade aan zijn vloer en kon niet doorstoten naar de slotfase van de kwalificatie. Volgens de Australiër had hij een goede sessie kunnen rijden.

Met Ricciardo vanaf de elfde en Lando Norris op de zevende stek kan McLaren goede punten scoren in Saoedi-Arabië. De Britse renstal is nog in strijd met Ferrari voor de derde plek in het constructeurs-kampioenschap. De 32-jarige reed zijn vloer kapot op een kerb waardoor een goede uitslag niet haalbaar was.

'Het was pech want ik heb die kerb vaker gebruikt'

“Ik beschadigde de vloer van de auto tijdens mijn ronde”, vertelt Ricciardo bij Ziggo Sport. “Door de schade kwamen we een halve tiende tekort en we verloren veel tijd op het rechte stuk in de laatste sector. Anders waren we makkelijk doorgegaan naar Q3. Ik had er veel vertrouwen in dat we iets speciaals hadden kunnen doen. Ik wil niet naïef zijn door te zeggen dat het geen fout was, maar het is meer pech want ik heb die kerb vaker gebruikt” besluit hij.

Lando Norris koos ervoor om als enige op de softband door te gaan naar Q3. Volgens de Brit was het risico te groot om op de mediumband te blijven rijden. “Ik heb voor de softs gekozen”, laat hij weten aan Jack Plooij. "Ik had het op de mediums kunnen halen, maar het risico daarvoor was te groot. Ik start liever op softs vanaf P7 dan op mediums vanaf de elfde stek."

Daniel Ricciardo / McLaren F1 Team / Saoedi-Arabië
Foto: McLaren Media Centre

Lees ook: Hamilton op pole in Saoedie-Arabië, Verstappen raakt muur

Lees ook: Max Verstappen over P3: “Teleurstellend"

Lees ook: Lewis Hamilton: “Technisch en complex circuit"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen