Daniel Ricciardo: "Proberen naar voren te komen in de race"

2021AustrianGrandPrixFridayGP2109_142109_2ST4656

Een grote tegenvaller voor Daniel Ricciardo in de kwalificatie van de Grand Prix van Oostenrijk. De McLaren-coureur heeft de dertiende tijd behaald terwijl zijn teamgenoot Lando Norris morgen vanaf de tweede plek mag vertrekken. 

Over Q1 was Ricciardo redelijk tevreden, hij gaf aan dat hij het gevoel had dat hij met veel snelheid aan zijn ronde kon beginnen. "Het ritme was ook goed maar de rondetijd was nog steeds traag. Ik was P15 in Q1 dus ik heb het nét gehaald" aldus Ricciardo tegenover Ziggo Sport na de kwalificatie.

Daniel Ricciardo / McLaren / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: McLaren Media Centre

De Australiër voegde eraan toe dat het dichtbij elkaar zat. "Het was dichtbij, normaal gesproken denk je dat je een grote fout hebt gemaakt, maar er waren niet echt grote fouten. Ik weet op dit moment niet echt waar de rondetijd zit."

Ricciardo gaf daarnaast aan dat hij inmiddels genoeg races in de McLaren gereden heeft om zich comfortabel genoeg te voelen en binnen twee tienden te zitten, of zelfs een halve seconde op een kort circuit. "Maar ik zal proberen in de race naar voren te komen", sloot hij af.

Lees ook: Verstappen na pole Oostenrijk: “Q3 was gewoon klote”

Lees ook: Vettel ontvangt drie plaatsen gridstraf na hinderen Alonso

Lees ook: Grandioze kwalificatie voor Norris: “Voel me geweldig!”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen