Daniel Ricciardo tevreden met eerste kwalificatie voor McLaren

2021BahrainGrandPrixSaturdayGP2101_161756_ONZ3544

Daniel Ricciardo kijkt tevreden terug op zijn eerste kwalificatie voor McLaren. Hij zal de Grand Prix van Bahrein vanaf de zesde startplaats aanvangen. De Australiër bleef in de kwalificatie zijn teamgenoot Lando Norris voor. Ricciardo is voorzichtig optimistisch en kijkt uit naar het gevecht met de teams om hem heen.

“Het is een opluchting om de eerste kwalificatie achter de rug te hebben met een fatsoenlijk resultaat. Na de test was ik redelijk tevreden met de auto, maar dan vooral wat de long runs betreft. Ik had het gevoel dat mijn kwalificatie runs nog verbetering nodig hadden. Dat denk ik nog steeds, maar ik heb zeker een stap in de goede richting kunnen zetten”, liet Ricciardo na afloop van de kwalificatie weten.

In een interview met Jack Plooij van Ziggo Sport liet Ricciardo weten dat hij rond de 95 procent uit zijn nieuwe auto heeft weten te halen. “De laatste 5 procent zal wat tijd kosten. Ik denk niet dat ik alles eruit heb kunnen halen, maar ik heb zeker een goede stap vooruit gezet vandaag.”

2021BahrainGrandPrixSaturdayGP2101_161318_J5A7858-700x467
Foto: McLaren

Op de vraag hoe hij die laatste 5 procent denkt te kunnen pakken geeft Ricciardo aan dat hij gedurende de meeste sessies langzaam was in bocht 11. “Maar het is waarschijnlijk meer dan één specifieke bocht. Het zit hem denk ik in het vertrouwen in de auto. Zoeken waar de grip is en dat soort dingen, maar ik denk dat ik vandaag al meer controle over de auto had."

“Natuurlijk ben ik nog niet overenthousiast, maar ik zal genieten van de betere dag die ik vandaag had.” Over de kansen voor de race is Ricciardo optimistisch. “We zitten in een mix van auto's van verschillende teams. Ik kijk uit naar zondag. Hopelijk kan ik samen met Lando een paar goede punten voor het team scoren en kunnen we het seizoen goed beginnen."

“Ik laat het aan jullie over om vanavond te bespreken”, sloot Ricciardo zijn interview met Plooij af. “Voor nu, zal ik geen biertje nemen, maar zal ik van mijn drinken genieten”, grapte de Australiër. Na zijn Nederlandse woordenschat vorig jaar met onder andere ‘gezelligheid’ en ‘later’ te verrijken vroeg Ricciardo bij het weglopen nog aan Jack Plooij om een nieuw woord voor 2021 te bedenken.

Lees ook: Max Verstappen pakt pole position in Bahrein
Lees ook: Bottas: “Samen kunnen we het Verstappen moeilijk maken”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen