Daniel Ricciardo ziet vooruitgang na race Portimão

2021PortugueseGrandPrixSundayGP2103_150210_MS25054

Daniel Ricciardo kende een prima eerste deel van de wedstrijd in Portugal. De McLaren-coureur moest na een teleurstellende kwalificatie van de zestiende startplaats vertrekken. Lag een tijdje vijfde, maar moest toen zijn pitstop gaan maken en finishte uiteindelijk als negende.

"Het was een betere race, beter dan zaterdag, maar ik denk dat het ook moeilijk was om het slechter dan zaterdag te doen", liet Ricciardo weten voor de microfoon van Formula 1. "Volgens mij heb ik alles wat ik min of meer in mijn hoofd gepland had om tijdens de race uit te voeren ook gedaan."

"Ik wilde in de eerste ronde aanvallen en daarbij een paar risico's nemen. Ik heb het gevoel dat ik dat wel gedaan heb en dat het me wat gebracht heeft", aldus Ricciardo, die na de eerste ronden drie plekken wist te winnen.

Daniel Ricciardo / McLaren / Portimão / Portugal / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Leermomenten tijdens de race

"Delen van de race waren positief en veelbelovend, andere delen waren dat minder. Toch denk ik dat juist die mindere delen me hebben laten zien waar ik naar op zoek was in de auto. Ik denk dat we daar met de setup wel een oplossing kunnen vinden en niet persé met een update. Ik denk dat er een aantal dingen zijn die ik nu na de race beter begrijp aan de auto. Daardoor kan ik de auto gaan finetunen op die specifieke gebieden."

"Over vijf dagen zitten we alweer in de auto, we kunnen dan misschien al een paar andere setups uitproberen", blikte Ricciardo vooruit naar de volgende race in Barcelona. Op 7 mei stappen de coureurs alweer in hun bolides tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Spanje.

Lees ook: GP van Portugal: Lewis Hamilton wint op Portimao

Lees ook: Olav Mol: "Tactisch steekspel tussen Mercedes en Red Bull"

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Portugal, de race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden