David Schumacher wint tweede Formule 3-race Oostenrijk

SI202105080384_hires_jpeg_24bit_rgb

David Schumacher heeft de tweede Formule 3-race van het weekend op zijn naam geschreven. In een fantastische race wist Frederik Vesti de tweede plek te behalen. Dennis Hauger sluit het podium af als derde. Tijmen van der Helm viel uit na een crash in de tweede ronde. 

Na de eerste race waren er verschillende penalty's uitgedeeld waardoor uiteindelijk David Schumacher vanaf pole position vertrok met Roman Stanek naast hem. De eerste ronde verliep zonder incidenten, maar in ronde twee ging het wel mis. Nederlander Tijmen van der Helm tikte Logan Sergeant van achteren aan waardoor beide coureurs naast de baan eindigden. De safety car kwam de baan op om beide auto's weg te halen.

Racepace

Schumacher leidde na de herstart en er veranderde niets aan de top-5. Schumacher wist een gat te slaan naar Stanek, die in gevecht kwam met Jak Crawford en Juan Manuel Correa. Na ronden lang vechten moest Crawford het gevecht opgeven als gevolg van een motorprobleem. Ook Juan Manuel Correa moest het gevecht laten gaan nadat hij rond werd getikt door Kaylen Frederick. Door het incident met Crawford ontstond er een virtual safety car-situatie.

Na de VSC was het Victor Martins die Stanek aanviel voor de tweede plek. Met succes want Martins wist op een spectaculaire manier Stanek in te halen in de vijftiende ronde. Het bleef spannend voor het podium. Stanek verdedigde met hand en tand zijn derde plek, maar moest uiteindelijk zijn derde plek afgeven aan Frederik Vesti.

Dennis Hauger reed ondertussen een inhaalrace. De kampioenschapsleider startte de race als twaalfde en wist veel coureurs in te halen voor de vierde plek. Door het uitvallen van Victor Martins wist hij uiteindelijk het podium te halen. Ook Arthur Leclerc reed een ongelofelijk sterke race. Het broertje van Charles Leclerc wist maar liefst eenentwintig plekken te winnen in vierentwintig ronden.

Lees ook: Waanzinnige kwalificatie Russell op mediumband in Oostenrijk

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Oostenrijk: VT3 en kwalificatie

Lees ook: Hauger wint eerste Formule 3-race Red Bull Ring

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen