De 24 uur van Portimao van Tom Coronel

door Tim Koenders
Coronel-24-uur-Portimao

Tom Coronel eindigt als tweede in zijn klasse in de 24 uur van Portimao. Algemeen eindigt hij met zijn team als vijfde. In zijn Audi heeft hij met zijn teamgenoten 653 rondes afgelegd. Het team deed lang mee voor de overwinning maar in de nacht waren er wat problemen waardoor ze veel tijd hebben verloren. Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Tom Coronel terug op zijn 24 uur van Portimao.

“Het ging heel erg lekker, helaas braken de steunen van de splitter vannacht af en hebben we 18 minuten in de pit straat gestaan voor reparatie. Daar hebben we uiteindelijk veel rondes verloren. Dat is jammer want we lagen mooi op de eerste plaats met onze DHL Audi. Maar uiteindelijk toch een resultaat want ik breng 2 vette bekers mee naar huis. En dat is waar het uiteindelijk om gaat.”

“Dit was de eerste echte internationale race die weer gehouden werd in Europa en dat voelt weer erg goed. Iedereen snakte naar scheuren, racen en competitie en dat is hier weer gebeurd. Ik ben erg blij hier in Portugal met Comtoyou Audi want die jongens hebben echt een wereld job gedaan, ze zijn 24 uur wakker geweest en wat hebben we lekker gescheurd. Ik heb in de nacht een lange stint van bijna 2 uur gereden. Dan kom je echt in een zone terecht waar je heerlijk kan rijden met goede rondetijden. Daar hebben we ook een mooi gat kunnen slaan te opzichte van de concurrentie.”

“P2, altijd goed om op het podium te staan en dit smaakt zeker naar meer. Dit was Tom Coronel met de Comtoyou Audi TCR die wij ook in het wereldkampioenschap gebruiken. Volgende week gaan we testen met mijn eigen wereldkampioenschapsauto, dat is niet de auto waar we hier mee hebben gereden. We zijn dus weer lekker druk en we kunnen weer lekker scheuren.”

De hele update van Tom Coronel is te horen op GrandPrixRadio.

AP-2138VH92N2511_news-700x467
(c) Red Bull Content Pool

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden