De column van NOS-presentator Amber Brantsen: F1-mensen

ambbbb

Op Twitter had je het al kunnen zien: NOS-presentator Amber Brantsen is groot fan van de Formule 1. Morgen is ze bij Ziggo Sport de studiogast tijdens de voor- en nabeschouwing van de Grand Prix van Singapore. Ter ere daarvan schrijft ze vandaag een column voor Grand Prix Radio.

Als vrouw en liefhebber van F1 ben ik allang niet meer uniek. En dat is natuurlijk te danken aan Max. Sinds hij tijdens zijn eerste race in de Red Bull in Spanje won lijkt heel Nederland fan te zijn.

Toch krijg ik nog regelmatig de vraag ‘wat is er nou zo leuk aan F1?’, waarbij toch vooral wordt bedoeld ‘waarom vind jij als vrouw F1 nou zo leuk?’. Ik hou van sport. Ik ben competitief ingesteld en heb groot respect voor mensen die alles opzij zetten voor dat ene doel: de allerbeste worden. Maar F1 is anders dan andere sporten.

IMG_3090-700x394
Amber bij de Grand Prix van België in 2016

Natuurlijk, iedereen heeft zo z’n favorieten. Ik noem Verstappen, Ricciardo (ja sorry), Vettel (in een goede bui) en Button (ik mis hem nog steeds). Maar bovenal is een F1-fan een F1-fan. Fan van de sport. Van de spanning, de techniek, het geluid, de mentale uitdaging, de show en de verhalen eromheen.

Dus als je dan weer eens op de tribune zit in Spa, zoals vorige maand, en Max valt voor de zoveelste keer uit, dan blijf je als F1-fan zitten. Dan ga je niet weg. Geen rellen, geen vandalisme. Je geniet gewoon van de rest van de race - en druipt daarna af.

Dat is zo mooi aan F1. Ik hou van de sport. Maar bovenal hou ik van de mensen die ervan houden. Dat zijn fijne mensen.

Laten we hopen dat er snel wel weer aanleiding is om met deze mensen op de stoelen te staan. Go Max!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden