De eerste Chinees in een Formule 1-zitje

door Gijs Leuvenink
Premium update
Guanyu Zhou Monza 2022
Premium update

Guanyu Zhou, of Zhou Guanyu daar zijn de meningen over verdeeld, heeft een prima debuutseizoen achter de rug bij Alfa Romeo. De Chinees kan terugkijken op een goed 2022 en hoopt op een beter 2023. Maar hoe is de in Shanghai geboren Zhou de Formule 1 binnengekomen? Grand Prix Radio zoekt het uit.

Dat China geen grote autosporthistorie heeft, is wel bekend. Het was dus niet onverwacht dat je als talent snel China zou gaan verlaten. Guanyu Zhou ging op twaalfjarige leeftijd al weg uit China om zijn motorsportdromen te verwezenlijken. Een logische stap was het om naar Engeland te trekken. Sheffield werd de uitvalsbasis. Met name in de juniorklasses van de karts was Zhou niet te verslaan. In 2015 debuteerde Zhou uiteindelijk in de Formule-wagens in de Italiaanse Formule 4. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden